Opendag Nancy 01-07-07

Op zondag 01 juli 2007 zijn we om 04.30uur vertrokken uit Enschede. Na een rustige reis kwamen we om 09.45uur aan bij de poort van Nancy.

Een poging om de gateguard te platen werd meteen verijdeld door een Franse gendarme.... Gelukkig was de bewaking 's middags beter gemutst en kon de mystere alsnog geplaat worden.

Op weg naar de static kon op een sportveld nog een AS.555AN geplaat worden. Bij de static aan gekomen zakte de moed mij helemaal in de schoenen want naast het feit dat het ligt begon te regenen was de static een ramp.....

De hekken stonden zo strak om de kisten dat de meeste kisten helemaal niet geplaat konden worden. Dan maar een paar close-ups maken en snel door naar de baan.

Bij de baan kon je goed aan de roller staan en zelfs platen op de baan was een mogelijkheid. Het was ondertussen droog geworden dus dat viel ook alweer mee.  Naast de vele warbirds konden er ook nog enkele franse luchtmacht types geplaat worden, maar veel was het helaas niet. Er vlogen maar 4 2000D's..............

Nadat de Mirage 2000D's take off waren hebben we de boel op gepakt en richting flightline gelopen. Hier konden ook nog enkele kisten leuk geplaat worden. Achter de toren werd nog een preserved Mirage 3E gevonden en dankzij de 2 bewakers mochten we dit afgesloten terrein toch op!

Om een lang verhaal kort te maken......de volgende open dag op Nancy sla ik over!

 

Voor alle nummertjes klik HIER

Nancy Base Aerienne 133