Belgian Helidays Luik-Bierset 12 mei 2007

Luik-Bierset Helidays op 12 mei 2007.

Nadat ik jarenlang op vakantie was tijdens de Helidays was dit het eerste jaar dat ik na de Helidays op Luik-Bierset kon.

De weersvoorspellingen waren al net zo slecht als het weer was in de week ervoor. Gelukkig ging ik met enkele ervaren Helidays-gangers die mij vertelden dat het licht pas na 14.30uur goed was om de static te fotograferen.

Dus wij vertrokken later dan gebruikelijk (10.00uur) bij een opendag uit Enschede. Dus na een rustig ontbijt vertrokken wij in de stromende regen naar Luik. Pas vlak voor Luik werd het droog en prikte de zon er een paar stralen door wat de stemming in de auto verbeterde....

Bij aankomst was het helemaal droog en op wat flinke buien na is het 's middags droog gebleven. Regelmatig kwam de zon er even door en dan was het flink door werken om zo veel mogelijk helikopters met zon te platen.

Uiteindelijk lukte het om de meeste kisten op de static in de volle zon te fotograferen soms met een donkere grijze lucht op de achtergrond. (missie geslaagd).

Highlights vond ik persoonlijk de Ierse Alouette 3 en de AW-139, ook de AAC Alouette 2 was nieuw voor mij. Leuk de A-109 in de speciale kleuren, helaas is men "vergeten" het nummer er weer op te plakken. Nog meer nieuwe kisten voor mij in de vorm van het Spaanse demo team, Team ASPA.

Zij vlogen met hun EC-120B's een mooie demo en kwamen tot slot nog mooi allemaal over de baan voor het publiek langs vliegen. Jammer dat het licht toen nog een beetje tegen stond.

In de loop van de middag vertrok het team weer en ging het naar Metz alwaar zij de dag erna een demo gaven.

Een ding is zeker, de helidays op Luik-Bierset zijn zeker de moeite waard. In totaal heb ik een kleine 70 verschillende militaire kisten gezien waarvan de meeste ook nog te fotograferen waren.

 

Voor de nummertjes klik HIER