Geilenkirchen 15-6-07

In het weekend van 16 en 17 juni vond de opendag op Geilenkirchen plaats ter ere van het 25 jarig jubileum van de AWACS op Geilenkirchen.

Daar het te verwachten was dat alle kisten op een groot platform zouden staan met hekken onder de vleugels door werd besloten om de vrijdag voor de opendag de kisten in de landing te gaan platen.

Het werd een mooie dag, er werden talloze buien voorspeld maar gelukkig bleef het bij 1 bui tussen de middag. Als gevolg van deze bui werd een C-160 gemist.

Highlights van deze opendag waren voor mij de Franse E-3 (omdat het mijn laatste was) de Griekse C-27, de Amerikaanse E-6 en natuurlijk de B-52! Natuurlijk waren er veel meer mooie kisten zoals de Hongaarse Gripens, Poolse Fitter en Griekse A-7's.

Als je HIER klikt vind je een overzicht van alle deelnemers. Hier onder vind je nog enkele filmpjes. Deze zijn gemaakt door Harold van www.virtual-twenthe.nl


Binnenkomst Griekse A-7's

Beelden van de B-52 op Geilenkirchen

Binnekomst van diverse fighters

 

 

overzicht van het platform in een van de schaarse zonnestralen De A-10's waren eerst op de roller geparkeerd De A-10's waren eerst op de roller geparkeerd De A-10's waren eerst op de roller geparkeerd
Ook een van de Turkse F-4's stond op de roller Deze B.707TCA kwam nog een en ander brengen