Bevekom 21-07-2009


Op 21 juli is het in BelgiŽ een nationale feestdag waarop ook altijd het nationaal defilť gehouden word. Deze grote parade van militaire voer- en vliegtuigen trekt dan door Brussel. 

Juist op deze dag en het 40 jarig jubileum van de Marchettie in dienst van de BLu is er een Open deur op Bevekom.

Speciaal voor spotters zijn er enkele privileges, zo mag je eerder dan het overige publiek de basis op en is er een taxi dienst naar de flightlines op de noordkant van het veld. (dit gedeelte is de hele dag gesloten voor publiek)

Dat de  1e wing goede contacten in de trainingswereld blijkt wel uit de vele trainingstoestellen die men bijeen heeft gebracht. Ook duidelijk terug te zien is dat de Belgen veel samenwerken met de Fransen. Maar liefst 7 Epsilons en 5 Embraer 121's zijn er op Bevekom. 

Leuk was ook dat de Zwitsers deze week op rotatie zijn in BelgiŽ. Maar liefst 4 (van de 6) PC-21's zijn aanwezig op deze spottersdag. 2 staan er op de static en 2 staan er aan de noordkant in een shelter. De voorste was zelfs nog wel te platen. Voor deze shelter stond ook nog een PC-21 van de Pilatus fabriek.

De static was erg krap van opzet, veel bont gekleurde hekken maakten het maken van leuke plaatjes bijna onmogelijk maar met een beetje moeite kon je er toch nog wel redelijke plaatjes maken.

De toer die je naar de flightlines kon maken maakte veel goed. Je kon er 7 Alpha Jets op een rij platen, ook de Xingu's en de Epsilons stonden netjes naast elkaar opgesteld.

Als je dan ook nog eens lekker zonnig weer hebt krijg je toch het voldane gevoel dat je weer naar huis gaat met een paar gigabyte mooie platen!

Het verslag met alle nummertjes vind je hier