Helidek 2017

 

 

De eerste heli in 2017 was de D-HHTS , natuurlijk...deze heli staat al weer heel wat jaartjes als "stammachine" op Rheine. De foto's zijn overigens gemaakt op 21-1-2017 tijdens de derde landing alweer!

 

 

 

 

Op 25 februari was de eerste H-145 er. Nadat de heli in september 2016 in Munster gestationeerd werd is hij slecht 1 keer op het MST geweest. Op deze miezerige zaterdag  kwam hij voor zijn 2e landing.

 

 

 

 

Nieuwe maand nieuwe kansen....wederom een first visit. Akkon Bochum 89-1 van Johannit...er-Unfall-Hilfe e.V. Heli-Flight GmbH & Co. KG kwam een patient overbrengen vanuit Bocholt naar Enschede. Deze SA 365 Dauphin (D-HFKG) is gestationeerd op het vliegveld Marl-Loemühle (EDLM)

 

 

 

Wederom een transportvlucht op 21-3 's avonds tegen 19.30uur kwam de PH-MMT vanuit Groningen deze kant op om iemand te verplaatsen.

 

 

 

 

 

Opnieuw een avondvlucht, deze heli kwam een patient ophalen om te verplaatsen naar een andere kliniek. De D-HEMS is een leen machine voor Christoph Westfalen. Normaal staat deze heli in het ziekenhuis in Murnau (D)

 

 

 

 

Op deze mooie zondagmiddag opeens een heli, Christoph 8 komt binnen op een bijna zomerse zondagmiddag. Eigenlijk heb ik geen tijd, toch even gegaan. Helaas geen tijd om op de start te wachten. Toch leuk om de D-HOFF weer eens op het MST te zien.

 

 

 

 

En al weer een first visit. Vandaag, 26-4-2017 was er voor het eerst een Nederlandse H-145. De PH-OOP is een van de twee H-145's die de AB-412SP's van de KLu vervangen. Ze vliegen bij RAV-fryslan en zijn bedoeld om het patienten vervoer voor de wadden te regelen.