Helidek 2016

 

 

Na alle helikopters in januari en februari te hebben gemist (dat waren er maar 7..) was het 11 maart raak. Christoph E2 was er met een reserven kist. De D-HOEM. Voor mijn bestand een nieuwe registratie.

 

 

 

 

 

De volgende dag, 12 maart was het weer raak, geen tijd om opnieuw naar het mST te gaan. Ik had nog wel net tijd genoeg om even de telelens er op te schroeven. Dit plaatje maakte ik vanaf mijn balkon.

 

 

 

 

Op 27 maart(1e paasdag)  zit ik even rustig achter de computer. De D-HHTS is inmiddels terug als Chr.E2 en vliegt voor mijn raam langs. We gaan vanmiddag bij mijn schoonouders eten en blijf rustig zitten. 5 minuten later hoor ik weer een heli en denk dat de D-HHTS alweer vertrekt. Ik kijk richting ziekenhuis en zie dat er een BK-117 richting ziekenhuis vliegt. Huh 2 heli's....toch maar ff snel op de fiets naar het MST. Dat ik te laat kom voor het eten wordt me niet in dank afgenomen....

 

 

Vandaag kwam de D-HXAD, die tijdelijk als Christoph E2 vliegt weer eens naar het MST. Gelukkig kon ik haar nu in een lekker zonnetje fotograferen want ondertussen vliegt deze leenkist van Chr E2 ondertussen al een maand rond. Steeds als ze op het MST was had ik of iets anders of het regende.

 

 

 

Op 18 augustus was er weer eens een Nederlandse Lifeliner te fotograferen. Lifeliner 4 van het UMCG in Groningen was op 18 augustus zelfs twee keer aanwezig op het MST.

 

 

 

 

 

Op 20 augustus hoorde ik een helikopter en ik liep naar de voorkant van het huis. Hij kwam vanuit zuidelijke richting en na een rondje over het centrum van de stad (Alphatoren). Ik was verbaasd dat het om een oranje EC-135 was....zo vaak zien we die niet in Enschede.

 

 

 

Net wakker....(nachtdienst) zit je rustig in de tuin met een kop koffie de gemiste appjes te lezen van een bezoek van Euro2 deze morgen....komt er weer een melding.

Opnieuw komt Lifeliner 3 naar Enschede. Omdat het zulk mooi weer is besluit ik maar ff een kijkje te gaan nemen.

 

 

 

25 augustus, tegen de avond krijgt het MST bezoek van de BK-117 van Christoph Westfalen. Ik besluit niet te gaan maar thuis af te wachten. Kort voor zonsondergang vertrekt de heli.

De zon ging helaas iets te ver naar rechts onder om het beoogte resultaat te halen....

 

 

 

Op 27 augustus weer de BK-117, voor de derde keer deze week. Steeds moet ik er aan denken dat deze BK op het punt staat vervangen te worden door een H-145. Zou dit de laatse keer zijn dat een een BK-117 op het MST geland is.....