Helidek 2015

Nadat er al enkele keren een heli op het dek van het MST was geweest had ik vandaag eindelijk eens tijd om te gaan kijken. Ondanks dat het de D-HHTS weer was kon ik het niet laten om even te gaan kijken.

16-2-2015

Onder een strak blauwe lucht gaat de D-HHTS van de ADAC take off.

 

 

 

 

Onder toeziend oog van de piloot maak ik deze plaat!

 

 

 

 

 

 

Op 19-3 was Christoph E2 er, dit maal met een vervangende machine. De D-HDEC.

 

 

 

 

Eindelijk had ik weer eens de kans een BK-117 in het donker te platen. Dit maal de D-HSMA, de vervanger van de D-HSFB uit Munster.(maandag 20-4)

 

 

 

 

22-4 opnieuw een helikopter naar het MST. Geen tijd om naar het helidek te gaan, ff een plaatje vanaf het dakterras gemaakt. De heli vertrok net voor zonsondergang.

 

 

 

 

24-4 alweer 's avonds een heli. Ik ga maar weer eens kijken, nachtfotografie blijft leuk!

 

 

 

 

22-4 zie ik de D-HHTS weer eens binnen komen. Eigenlijk ben ik druk en twijfel ik of ik ga. Kort na binnenkomst hoor ik de heli alweer, ik dacht dat hij weg ging. Het geluid ebt snel weg en ik dacht eigenlijk dat hij problemen had en niet weg kon vliegen. Kort erna hoor ik weer een heli, de twijfel is weg ik pak mijn camera en fiets naar het MST. Op het dek staat een BK-117, terwijl ik een EC-135 binnen zag komen.... Blijkt dat de EC-135 plaats moest maken omdat de BK-117 ook een patient kwam brengen. De EC-135 is uitgeweken naar de parkeerplaats aan de voorkant van het ziekenhuis.

 

 

Ik wist al dat de D-HSMA als Christoph Westfalen rondvloog omdat hij eerder deze maand al eens om 23.30uur geland was. Toen lag ik net in bed en had niet meer de puf om er heen te gaan voor een plaatje. Toen ik vandaag dus  een BK-117 naar het MST zag vliegen wist ik genoeg.

 

 

 

Christoph Westfalen vliegt tijdelijk met een leenmachine. De D-HSFB is in onderhoud op Bonn Hangelar. Ze vliegen tijdelijk met de Christoph 22 uit Ulm. Deze staat normale wijze gestationeerd op het terrein van het Bundeswehrkrankenhaus.