Helidek 2010

 

Op maandag 11 januari 2010 was de eerste reddingshelikopter op bezoek bij het MST. Helaas geen tijd om hem van dicht bij te gaan bekijken. Het is de D-HLDM die als reserve kist vliegt bij Christoph E2. (die heeft op 2e kerstdag een harde landing gemaakt en is in onderhoud)

 

 

 

Sinds lange tijd had ik weer eens de mogelijkheid een kist te fotograferen op het helidek van het MST in Enschede.

Ditmaal weer de BK-117 D-HSFB, deze kist is ook uitgerust voor nachtvluchten dit in tegenstelling tot de ADAC EC-135's.

 

 

 

 

 

Na een korte tijd aan dek te hebben gestaan beginnen de voorbereidingen voor de start.

 

 

 

 

 

 

Hier gaat de D-HSFB take off

 

 

 

 

 

Op 24-5-2010 (2e pinksterdag) kwam de D-HHIT langs. Dit is de vervanger van de D-HDLM die op zijn beurt weer de D-HHTS verving. De kist vloog gewon als Christoph E2 aangezien hij na de start RTB Rheine ging.

 

 

 

 

 

Om 10.28 gaat de D-HHIT weer terug naar Rheine.

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 9-7-2010 krijg ik een sms met de tip " chopper MST ETA 12.10" dus ik had al vast de tele op mijn camera geschroefd en me geinstalleerd op mijn dak terras. Netjes op tijd kwam de PH-MMT (das de nieuwe kist van het UMCG) langs gevlogen.

 

 

 

 

Omdat het vandaag wel heel erg lekker weer is besluit ik ondanks dat ik eigenlijk te druk ben om maar even naar het MST te gaan om het plaatje rechts te maken.

 

 

 

 

 

Vandaag (30-11-2010) was er weer eens een Nederlandse chopper, ditmaal de PH-ULP lifeliner 3 uit Volkel. Het weer is niet al te best maar misschien levert het winterse weer een leuk plaatje op .

 

 

 

 

Het platform is door de verwarming natuurlijk sneeuwvrij en van een winters plaatje is niet echt sprake. Koud was het wel, er stond een krachtige noordoosten wind.