Het helidek van het MST in 2006

 

14 april 06

Vandaag eindelijk weer eens een heli gezien bij het MST de helikopters die er tot nu toe zijn geweest waren er allemaal toen ik niet thuis was. Ook nu heb ik niet de tijd om te wachten tot hij vertrekt en de parkeergarage naast het platform is gesloten i.v.m. werkzaamheden.

EC-135    D-HSAN     Lifeliner 4

 

 

21 april 06

Nadat er op 19 april al een BO-105 van het BMI was (D-HGSI helaas geen foto) was er vandaag alweer een helikopter. Verassend was het dat het een EC-135 van Christoph 31 was, deze helikopter staat normaal gesproken in Berlijn.

EC-135   D-HBLN   Christoph 31

 

 

Op de voorste deur zie je de titels Christoph 31 en op de laadruimdeur staat het logo en titels van de Benjamin Franklin Kliniek in Berlijn. Waarschijnlijk vervangt deze heli de eigen helikopter in Rheine

 

 

 

 

Op 28 april 2006 kwam er in de avondschemering nog een BK-117 langs. De D-HSFB is de helikopter van Christoph Westfalen uit Munster. Op de neus van de helikopter staan titels Christoph 76

 

 

 

 

Zaterdag 24 juni 2006 om 8.30uur werd ik wakker door het geluid van een EC-135. Vanuit mijn raam zag ik de heli de landing inzetten. Tijd om op te staan, camera pakken want het is mooi weer. Dit maal was het de PH-ULP alias Lifeliner 3. Deze heli komt van het Radbout ziekenhuis in Nijmegen.

 

 

Zondag morgen 3 juli 2006 net na de trip Buchel/Cambrai word ik gewekt door een overvliegende helikopter.....erg vroeg.......7.45uur.

Even een blik uit het raam en ik zie dat het een oranje BO is. Toch maar even de kleren aan, camera pakken en een paar plaatjes gaan schieten.

 

 

 

 

Om 8.26uur vertrok de helikopter weer naar zijn thuisbasis.

 

 

 

 

 

Zijn thuisbasis ligt in Duisburg bij het ziekenhuis. Zijn roepnaam is Christopher 9.

 

 

 

 

 

6 juli 2006 was de Christopher E2 er voor het ophalen van een patiŽnt. Dit is de helikopter die in Rheine op het "luftrettungszentrum"staat. De helikopter ging om 11.00uur take-off.

 

 

 

10 september 2006 was er een EC-135 de D-HDLM met Christoph 28 benaming, op het T-shirt van de piloot kon je lezen dat de crew van Christoph E2 ui Rheine was.

 

 

 

 

Christoph 28 staat normaal op het "luftrettungszentrum" in Fulda

 

 

 

 

 

Hier gaat de helikopter weer RTB Rheine....

Op 18-9-06 was hij er ook alleen had ik geen tijd om even een plaatje te gaan maken.

 

 

 

 

Ook 10 september 2006 maar dan tegen de avond was er een Bk-117 de D-HDPS.

 

 

 

 

 

Deze kist komt uit Munster en staat daar omdat de eigen helikopter(D-HSFB) in onderhoud op Hangelar staat. Op Buckeburg stond de D-HMUS als Christoph westfalen, op de zelfde dag....

 

 

 

 

Nadat de D-HDPS er ook al op de 18e september was(in de regen), stond hij op de 19e mooi met de neus in de zon!

 

 

 

 

Hier gaat de Christoph Westfalen RTB naar Munster.

20-9-06, net op het punt dat ik naar bed wou gaan(nachtdienst gehad) hoor ik weer een helikopter. Het is een Bo-105 van de rijkspolitie. Snel de kleren weer aan....helaas gaat hij net take off als ik buiten ben.....het was de PH-RPV.

 

 

 

Op 23 oktober 2006 was er weer eens een heli op het dek van het MST, helaas was mijn Nikon voor reparatie en kon ik niet over mijn DSLR beschikken. Mijn oude F-90X bewees maar weer eens dat het toch handig is als je over 2 body's kan beschikken.

 

 

 

Het betrof hier overigens een vlucht met een heel jong patientje. Het baby'tje moest met couveuse en al naar een ander ziekenhuis. Normaler wijs gebeurt dit met een ambulance omdat  daarin meer medische apparatuur aanwezig is. Maar goed een heli is nu eenmaal sneller, zeker zo kort voor de avondspits!