over mijzelf

      Hier sta ik op Koln-Bonn in een immens grote hangaar.

Ik ben in 1969 geboren in Enschede. Soms ging ik met mijn vader even bij de basis naar "straaljagers" kijken. Toen ik iets ouder was gingen wij natuurlijk ook naar de Opendag (15-9-1979). Vooral de base attack met NF-5's compleet met geluid en licht effekten heeft grote indruk gemaakt. Later mocht ik zelf op de fiets naar Twenthe en dus werd de 14KM naar de spottersplek regelmatig afgelegd. In die tijd kon je nog grote hoeveelheden kisten zien op een operationele dag.

Langs het hek stonden veel jongens met pen en papier, sommige zelfs met cameras. Op de vraag "wat schrijven jullie eigenlijk op?" kreeg ik het antwoord dat op elk vliegtuig een soort kenteken staat en dat werd genoteerd. En vervolgens was het de bedoeling( de sport) om zoveel mogelijk verschillende te zien...De spotter in mij was geboren.(Zwitserland heeft voorkeur als land achter Frankrijk met hun fantastische mirages)

 

 

Nu zo'n 20 jaar later is de situatie nogal veranderd en probeer ik het spotten te combineren met een 3 ploegendienst rooster en een gezin. Een voordeel dat als je dicht bij een veld woont is dat je ook even met je kinderen kunt gaan kijken.

 

                    Ruben en Isabel op de "bult"bij Twenthe

Of zij in de toekomst ook nog uit zichzelf gaan spotten weet ik niet maar het feit is er wel dat zij ook soms met hun vader "straaljagers" gingen kijken.Hier zie je Ruben en Isabel op de spottersbult van vliegbasis Twenthe.