Payerne 07-10-2008


De eerste dag van onze tour naar Zwitserland had als hoofddoel het zien van de Mirage op Payerne. Het liefst vliegend. Na een vroege start uit Enschede waren we om 08.30uur in Basel. Er stond een vlucht gepland voor 13.30uur, de tijd in de ochtend werd benut met het bezoeken van enkele preserved kisten.

Tegen 12.00uur kwamen we aan op Payerne, de zon prikte af en toe door de wolken en de eerste kisten konden al met zon geplaat worden. Om 13.20 hoorden we veel kisten op starten maar niet de Mirage. Wel vlogen er behoorlijk wat F-18's en F-5'en.

Toen de meeste kisten terug waren werd duidelijk dat de Mirage vlucht gecancelled was....dachten we. Tegen 16.00uur besloten we om maar gewoon bij het museum te gaan kijken. Wat opviel was dat er nog steeds veel mensen rondliepen.

Even vragen of de Mirage nog ging vliegen......het antwoord was....."ja um 4 uhr"... We hadden nog net tijd om de auto te parkeren en de camera te pakken. Dat was een meevaller! Ook het weer werd steeds beter.

Na het vertrek van de Mirage hebben we het museum bezocht en natuurlijk waren we op tijd om de kist bij terugkomst te platen. Zo werd deze dag een onvergetelijke dag!

Na dit bezoek aan Payerne gingen we voldaan op weg na ons hotel in Brienz (vlakbij Meiringen). Maar voordat we de snelweg opgingen moesten we eerst nog wat preserved kisten op zoeken.

Foto's van al deze preserved kisten kan je in de rubriek "preserved" vinden evenals de foto's uit het museum.

Voor de nummertjes van al deze kisten klik HIER.