Orange en Nimes 05 mei 2010

Orange 5-5-2010 R.Liebe

Omdat ik mijn TomTom niet kon programmeren moest ik de bordjes "base aerienne 115" volgen waardoor ik uiteindelijk bij de hoofdpoort uit kwam. Leuk want deze 3 poort wachters had ik nog niet eerder gezien. Ook grappig is het feit dat het oranje vrachtautootje het lekkerste bier ter wereld brengt....... 

Door vervolgens in zuidelijke richting het basishek te volgen kwam ik bij de dump uit. Omdat je hier volledig uit het zicht van de basis staat (door allerlei geluidswallen) kan je rustig een plaatje maken. Volgens EMOOS 2007 zou hier ook een Mirage III op de kop liggen maar die kist kon ik niet vinden.


Orange 5-5-2010 R.Liebe

Orange 5-5-2010 R.Liebe
Na een uurtje wachten ging de eerste Mirage 2000B take off, ik stond op de goede plek langs de baan (bijna recht voor de toren) en kon de kist mooi platen. Helaas werkte het weer deze dag niet mee. De hele weg naar Orange scheen de zon maar net nu de eerste kist take off ging zat het weer helemaal dicht en dreigde het te gaan regenen
Nadat de eerste Mirage vertrokken was duurde het weer bijna een uur voordat de volgende movement voorbij kwam. Deze AS555AN met code WK steeg op uit de zuidelijke shelter area en vloog netjes over de baam weg in noordelijke richting. Omdat het erg rustig bleef op Orange besloot ik maar terug te rijden richting richting camping en omdat ik dan toch langs Nimes kom moets daar natuurlijk ook even gestopt worden
Orange 5-5-2010

Nimes Garons 5-5-2010

Als je bij Nimes-Garons de snelweg afrijdt kom je aan de zuidkant direct uit bij de grote hangaar van de Securite Civile. Hier word het onderhoud aan de helikopters uitgevoerd. Ook staan er vaak enkele CL-415's. Als je aan de oostkant van het veld (civiele gedeelte) staat heb je ook goed zicht op de platformen en de dump aan de westkant van de baan.
Bij de poort van het "Groupement d'Helicopteres Securite Civile" staat een Alouette III als gate guard. Omdat het hek hier gewoon open stond ben ik er even naar toe gewandeld. Niemand die me vroeg waar ik mee bezig was....

 

Nimes Garons 5-5-2010


Nimes Garons 5-5-2010 R.Liebe

Op het platform voor de onderhoudshangaars stond een EC-145 buiten, helaas waren alle andere deuren dicht dus geen extra serials.

Deze CL-415 ging even een test vluchtje maken want na wat gepruts op het platform aan een van de motoren maakte deze kist een vlucht van amper 10 minuten. .


Nimes Garons 5-5-2010 R.Liebe

Nimes Garons 5-5-2010 R.Liebe
Voor de AOM/Sabena hangaar stond nog een CL-415 met daar achter een DC-8 die voorheen toebehoorde aan de "Republique Gabonaise"
En als toetje na de maaltijd, net op het moment dat ik wou vertrekken kwam er beweging bij een van de 2 Atlantiques die aan de westkant stonden. Gelukkig bleef de kist tijdens take off laag zodat ik hem nog aardig kon platen.
Nimes Garons 5-5-2010