Manching 20 juni 2007

Omdat er tijdens de jaarlijks terugkerende oefening "ELITE" altijd leuke deelnemers zijn werd besloten om maar eens 2 dagen naar zuid-Duitsland af te reizen. Elite staat in dit geval voor Electronic warfare Live Training Exercise.

Het is dus een soort oefening voor vliegende stoorzenders. Tijdens de oefening word er veelvuldig gebruik gemaakt van de Heuberg range in het zuidelijke deel van Baden Wurtemberg.

De vliegtuigen uit staan geconcentreerd op Lechfeld en Manching. Dit jaar zou Manching onze eerste stop worden om onder meer de Zwitsers te fotograferen die vanaf dit veld vlogen. Naast de Zwitsers vlogen er ook veel civiele kisten mee in de oefening, denk daarbij aan de Falcons van de FRA en Learjets van de GFD.

Het was mooi weer en ondanks het vroege tijdstip (03.00uur) dat we zijn vertrokken waren hebben we de start van de Zwitsers in de ochtend gemist. Gelukkig kregen we een herkansing in de middag.

Voor het verslag met de nummertjes klik HIER

Mijn medereiziger Harold van www.virtual-twenthe.nl heeft tijdens de trip voornamelijk gefilmt. Het resultaat kan je hier downloaden: film Bayern