Florennes 20-05-2009

Vandaag was de spottersdag op Florennes. Deze spottersdag stond in het teken van het feit dat dit de laatste TLP was die op Florennes. Als TLP2009-03 afgelopen is zal de volgende TLP op Albacete in Spanje zijn. Dat betekend dat je niet meer zomaar een dagje TLP kunt doen. Hopelijk komt deze oefening nog eens als "out of area"deze kant op!

Omdat mijn 3 medepassagiers niet waren geregistreerd voor de spottersdag en het feit dat je alleen langs de baan mocht staan werd besloten om maar gewoon naar de spottersplek aan 26R. 

De take off kon bijna geheel in de volle zon geplaat worden ware het niet dat de take off in 2 gedeeltes was. Nadat de eerste groep take off was leek het erop dat de Tsjechische Alca's en de Franse Etendards op het platform achterbleven. Wij besloten om naar de weg terug te lopen voor de landing. Halverwege onze terug tocht kwamen er 5 SF-260's over in formatie en vervolgens werd door hun de landing ingezet. Na de landing bleek dat de eerste 2 L-159's al aan het taxiŽn waren. Een sprint terug naar de roller was het gevolg. Helaas werden de eerste 2 L-159's gemist maar de volgende 2 Alca's en de Super Etendards konden nog op de roller geplaat worden.

Hierna kon rustig de landing opgezocht worden. Ondertussen waren de onschuldige stapelwolken al uitgegroeid tot flinke wolken. De landing liet even op zich wachten omdat het vandaag een tankermissie was. Bij het aanmelden van de eerste kisten gebeurde het onvermijdelijke en trok er een dikke wolk voor de zon. Gevolg hiervan was dat van alle kisten die terug kwamen alleen de Belgische-, Nederlandse- en Amerikaanse F-16's met zon geplaat konden worden.

Al met al was het een erg gave dag. Vaak zullen we nog terugdenken aan de TLP op Florennes. Voor wie nog eens wil weten hoe het er ook al weer uit zag...........

 

 

 

Voor alle nummertjes van vandaag klik hier