Basisbezoek Fühlendorf 10 april 2006

In de middag van 10 april was ik te gast bij het Bundespolizei steunpunt Fühlendorf. Hier is het Bundespolizeistaffel-Nord gehuisvest. Als badge word een afbeelding van een zeepaard gebruikt:

Men maakt gebruik van drie soorten helikopters te weten de EC-135, SA330J en de Bell-212. De helikopters kunnen allemaal voor verschillende taken worden ingezet zoals politie/observatietaak, troepertransport, reddingshelikopter etc.

Veel helikopters zijn uitgerust met drijvers omdat men veel boven de noord- en oostzee vliegt. De drijvers hebben speciale kontaktpunten zodat deze automatisch opgeblazen worden als een heli te water raakt.

De puma's kunnen elk moment vervangen worden door Superpuma's die ook al blauw zullen zijn zoals de EC-135's.De Bell-212'en zullen niet meer blauw worden gespoten daar deze waarschijnlijk in 2010 vervangen gaan worden.

Ook verwacht men dit jaar nogde eerste 2 oranje EC-135's ter vervangen van de BO-105CBS die als reddingshelikopters vliegen voor het BMI. De rest zal vervangen worden als een BO-105 aan zijn maximum vlieguren zit.

Dit was een basisbezoek georganiseert door PANORAVIA voor alle "nummertjes" klik hier

 

    Bunsespolizeistutzpunkt-Nord te Fühlendorf.

 

 

D-HGPP D-HAJO Deze lier word door de BPol gebruikt aan de Bell-212 cockpit BELL-212
Drijver aan de Bell-212 Bedieningsinstrument van de lier incl"cablecutter" D-HEPP D-HAND
Uitvoering Bell-212 voor troepentransport Uitvoering voor reddingshelikopter staart sectie Puma D-HAXS
Uitvoering voor tropentransport met de SA330J Drijvers op de wielbak SA-330J tailrotor D-HAXS
D-HIPP in onderhoud D-HARZ in onderhoud D-HVBC vanaf de trap gezien Overzicht onderhoudshal op Fuhlendorf
Interieur EC-135 Motor EC-135 Glasscocokpit van de EC-135 Radiografisch bestuurbare verplaatser
Optillen en rijden maar Buiten voor de hal D-HAXP komt terug van zijn missie D-HAXP taxiet naar zijn plek op het platform
D-HAXP in het zonnetje D-HVBG EC-135 T2 D-HVBG word gelijk weer volgetankt En door de piloten naar binnen gereden
D-HAXT komt met een probleempje eerder terug van zijn missie Zoekt een plekje op het platform Sfeerplaatje van het platform van Fuhlendorf En natuurlijk gelijk weer vol tanken