Florennes 4-11-04 TLP 5/2004

Helemaal aan het eind van het spottersseizoen kreeg ik toch nog de kans om eens een bezoek te brengen aan de Tactical Leadership Program dat gehouden word op de vliegbasis Florennes.

Gezien het feit dat het weer in de Ardennen niet altijd erg zonnig is(zeker niet in november) had ik op dit gebied geen al te hoge verwachtingen. Tijdens de hele rit naar Florennes was het zwaar bewolkt en soms zelfs mistig. Toen we bij de poort waren trok de bewolking open en verscheen er een  heerlijk najaarszonnetje.

Op de flightline was het nog rustig en dat was prima want zodra de crewchiefs/piloten begonnen met opstarten werden wij geacht de flightline te verlaten.

Na de nodige plaatjes te hebben geschoten begonnen de activiteiten van de crews en moesten we kiezen naar de startbaan voor de take-off of een plekje langs de roller. Ik heb voor dat laatste gekozen.

Voor alle nummertjes klik hier

Dit was een basisbezoek via PANORAVIA.


 

 

AMX Etendard Etendard Spang F-16 in takeoff
Spang F-16 in takeoff Spang F-16 op de flightline In totaal maar liefst 6 denen op de flight Takeoff deense F-16
Spaanse Hornet op Florennes F-18 takeoff Spaanse Hornet op Florennes Close up Spaanse Hornet op Florennes
F-4 op TLP flightline F-4's in takeoff Mirage 2000 van het nabijgelegen Cambrai Mirage 2000
mirage2000C Mirage2000C Deze Rafale bleef achter op Florennes Rafale bij begin van zijn TLP missie
Rafale bij begin van zijn TLP missie Alle deelnemende Rafales stonden apart van de flightline Close up staart mirage 2000C Close up staart Spang F-16
Spectaculaire take off van deze duitse Tor Heftige take off van deze duitse Tor Buchel Tornado Deze Italiaanse piloten worden geholpen door hun crewchief
schotse crewchief compleet met kilt Britse Tornado ItaliaanseTornado Britse Tornado tijdens take-off
Britse Tornado tijdens take-off Britse Tornado