Celle 12-4-07


Voor vandaag stonden er 2 basisbezoeken op het programma. We zouden starten op Celle en daarna in de middag een bezoek aan Buckeburg.

Op Celle staan naast de HFVAS 100 en HFISt 100, beide met de Bo-105Pd ook de HFWS-Ausbildungsstaffel C met zowel de Bo-105 als de UH-1D. Onze begeleider maakte ons meteen duidelijk dat een bezoek aan de operationele eenheden niet mogelijk was. We mochten alleen het opleidingsgedeelte(HFWS) zien en fotograferen.

Nadat we de take-off van enkele UH-1D's hebben kunnen volgen mochten we naar hal 2 waar  aan onderhoud werd gedaan. Binnen stonden behoorlijk wat Uh-1's die gefotografeerd konden worden. Na het onderhoudsgedeelte bezochten we de hal waar de Uh-1's in staan die niet in onderhoud zijn.

Daarna ging het naar hal 3 waar de HFWS BO-105's staan. Ook hier was men druk om enkele Bo's naar buiten te slepen. Hier konden enkele kisten erg fraai geplaat worden. Vanaf dit platform voor de hal werden de kisten naar het operationele platform gesleept alwaar het vliegen kan beginnen.

Voor deze HFWS hal stond ook een Alouette 2 die afkomstig is van Buckeburg. Er was ook nog een visitor in de vorm van een EC-135 van Buckeburg.

 

Voor de  nummertjes klik HIER

Dit was een PANORAVIA basisbezoek