Basisbezoek Buckeburg 12-4-2007


Vandaag was het weer zo ver opnieuw een bezoek aan Buckeburg. Doel was eigenlijk de NH-90 maar helaas stonden beide kisten, die tot op dit moment zijn afgeleverd, binnen en dat geldt als "sperrzone".

Niet te lang getreurd het weer was super en de begeleiding prima. Dit was het tweede bezoek van vandaag nadat we vanochtend op Celle ook al een deel van de HFWS hadden bekeken.

We zijn bij het visitors platform begonnen daar stond een UH-1D met LTG 61 markings. Vervolgens zijn we alle hallen langs gelopen alleen de hal van de test eenheid (HFVS 910)mochten we niet in.

Leuk was het te zien hoe een CH-53 aan het oefenen was met een externe lading, in dit geval een watertank met 5000 liter water.

Na het bezoek aan de CH-53's hebben we nog wat preserved kisten geplaat waaronder de mi-8 en de mi-24. Toen nog een fiat bij de lehrwerkstatt . 

Net toen we bij Hal 2 (van HFVS 910) kwamen er 3 BO-105's van deze eenheid binnen zetten nadat ze eerst heel spectaculair een flypast over hal 2 hadden gedaan. Reden hiervan was een feestje voor het halen van een bepaald aantal vlieguren door een vlieger uit deze eenheid.

Hierna moesten we het operationele veld verlaten en zijn we nog even wezen kijken bij het simulator centrum alwaar ook nog enkele oude kisten staan.

Op het eind nog even de alouette 2 geplaat die als gateguard op Buckeburg staat.

 

Voor de nummertjes klik HIER

Dit was een PANORAVIA basisbezoek