Buchel  19-9-08

Op 19 september werd op Buchel weer de jaarlijkse foto dag gehouden. Dit jaar zou het groots aangepakt worden i.v.m. het 50 jarig bestaan van JaBoG 33.

Na een vroege start, 04.45uur vertrek uit Enschede, arriveerden we om een uur of 08.00 in Buchel. Na aanmelding konden we door rijden naar de parkeerplaats op de basis. Van hieruit werden we met bussen vervoert.

Eerste stop was de bekende shelter area, ditmaal slechts vijf Tornado's op de plaat voor de shelter. Wel leuk was dat een Tornado voorzien was van speciale kleuren om het 50 jaar bestaan te vieren. De kist was eerder in de week gearriveerd uit Erding en beleefde zijn roll-out op de spottersdag.

Tweede stop zoals gebruikelijk op de fotodag van JaBoG 33 was langs de baan om de start fase te beleven. Dit jaar vertrokken er een stuk of 10 torren waaronder ook de jubileumkist. Voordat de landingsfase begon mochten we, met de bus, naar de overkant van de baan om een preserved T-33 te platen. Deze was helemaal bare metal.

Nadat korte uitstapje snel terug voordat de eerste tornado's terugkeerden. Ook landen er enkele visitors om de familie dag (die een dag later was) op te leuken. Na al dit moois te hebben gezien gingen we naar het platform bij de tower.

Helaas hadden we hier tegenlicht, wel leuk was het om de jubileum kist van JaBoG 31 hier te zien. Ook was de Amerikaanse F-16 en A-10 hier op de static te zien. Tijdens ons bezoek aan dit platform landde er ook nog een F-4 en Tornado. Ook deze Tornado was een jubileum kist ditmaal die van JaBoG 32.

Hiermee zou er normaal gesproken een einde zijn gekomen aan deze fotodag. De pers officier begreep maar al te goed dat de meeste van de aanwezige spotters erg graag deze kist wilden fotograferen en na enige telefoontjes kregen we de mogelijkheid om met de bus naar het andere shelterkamp te rijden waar deze bonte Tornado stond. Ook de F-4F van JG 71 met 250.000 hours stond in dit shelterkamp en kon hierdoor ook nog geplaat worden.

Hiermee kwam er dan toch een einde aan deze werkelijk perfect georganiseerde fotodag van JaBoG 33 in Buchel!

Dikke pluim voor de organisatie

Voor een overzicht van alle nummertjes klik HIER