Lechfeld 21-6-07 "ELITE"

Op donderdag 21 juni stond de fotodag op Lechfeld op het programma. Deze fotodag werd gehouden tijdens de oefening "ELITE 2007", dit is een ECM oefening. Voor deze oefening stonden er vliegtuigen uit ItaliŽ, RoemeniŽ, UK, Polen, Turkije, en duitsland op Lechfeld. Vanaf andere velden deden er nog meer vliegtuigen en helikopters mee.

Helaas was de weersverwachting niet zo best, er waren talloze onweersbuien in Bayern. Dit in tegenstelling met de dag ervoor (35 gr en zonnig). 

Om 7.30uur moesten we ons melden bij de Schwabstadt kazerne en gingen we met bussen na het veld. Hier kon je kiezen tussen een plek aan de baan op het punt waar de kisten los komen of aan het begin van de baan. Gezien de lichtomstandigheden heb ik voor het begin van de baan gekozen.

Nadat iedereen zijn plek had ingenomen kwam het bericht dat de missie gecancelled  was en dat er niet werd gevlogen......gelukkig waren de heren in Lechfeld zo vriendelijk om iedereen met de bus over het veld te rijden zodat de buitenlandse kisten toch gefotografeerd konden worden.

Tegen het einde van de ochtend kwam er een heuse wolkbreuk en moesten we schuilen, dit was de reden dat we onze bus hadden gemist samen met nog een man of 15! Na een half uur werden we weer opgepikt en na het centrale punt in het midden van de baan gebracht. Hier kwam ook het bericht dat het weer 's middags op zou klaren en dat er gevlogen zou worden.

Men vond het geen probleem dat we op het veld mochten blijven. Pech voor al die spotters die in de wolkbreuk hadden besloten om terug te gaan naar de auto om het veld te verlaten. Geluk voor die 50 man die ondanks het slechte weer zijn gebleven. Als ik de bus niet had gemist had ik ook zeker gekozen om terug te gaan naar de auto.

Helaas vlogen er maar een paar buitenlandse kisten, maar gelukkig mochten we nog wel even naar de Polen en Turken toen de zon door kwam. Zo kan je zien dat geluk en pech erg dicht bij elkaar ligt!

Harold van  http://www.virtual-twenthe.nl  heeft een mooi filmpje gemaakt van onze trip naar Bayern, als je het wilt zien klik HIER

Voor alle nummers van vandaag klik HIER